Musikhuskvarteret
Lokalisering: Ålborg, Danmark

Arkitektur: Schmidt Hammer Lassen Architects
Elprojektering: Erik Fals A/S
Elinstallation: Erik Fals A/S

Det exklusiva bostadskvarteret Musikhuskvarteret i Ålborg, färdigställt 2015 under ledning av arkitekterna Schmidt Hammer Lassen, erbjuder sina invånare en imponerande utsikt över Ålborgs hamnfront och Limfjorden. Vid ingångarna skimrar de nya PVD-ytorna från Siedle.
Byggnaderna i olika höjder bildar en nästan skulptural enhet direkt i närheten av Musikhuset, en plats som koncentrerar musik och bildning med fyra konserthallar, stor foajé och inbjudande restaurang – och lägenheter med spektakulär utsikt över fjorden.
Lägenheterna i Musikhuskvarteret, planerade i storlekar mellan 100 och 300 kvadratmeter, är tillflyktsorter genomströmmade av ljus med rymliga balkonger och terrasser – för en hög bostadskvalitet i norra Danmark. De komplexa anspråken på byggnadskommunikationen i "Mini-Manhattan", som arkitekterna kallar Musikhuskvarteret, uppfylls av Siedle med standard-installationssystemet, In-Home-bussen.
I Musikhuskvarteret passar Siedles komplexa värld även formalt perfekt till arkitekturen: För utomhus valdes video-dörrstationerna med kodlås ur designlinjen Siedle Classic med PVD-beläggning i koppar. En nyans, som tar upp, återspeglar och varierar färgklimatet i bostadskvarterets högvärdiga material. En fin, varm minimalism, som verkar lika modern som tidlös.
Anläggningarnas ytterst tunna PVD-beläggning är samtidigt så robust och väderbeständig, att även de maritima klimatförhållandena inte kan skada den.
Denna brett utlagda byggnadskommunikation realiserades tillsammans med Siedle-studiopartnern Erik Fals A/S.

På bilden: Video-inomhusstation Siedle Basic.
Tillträdet till de underjordiska garagen säkrar Siedle med kodlås ur designlinjen Siedle Classic.
© 2018 S. Siedle & Söhne OHG
TOP